uur
Daha sýk yazmalisin
|
Post by uur on Dec 12, 2005 21:23:52 GMT 2
Sevdiðimden deðil de þu an elimde ve okumak zorundayým çünkü 2 gün sonra kompozisyon sýnavý var kitap pek biþeye de benzemiyor aslýnda..
|
|
|
Post by seele on Dec 12, 2005 21:56:34 GMT 2
kolay gelsin o zmn skici bi kitap ve 2 gun ;D
|
|
uur
Daha sýk yazmalisin
|
Post by uur on Dec 19, 2005 12:13:53 GMT 2
Yaw kitap güzelmiþ ilk baþlarda sýkýcý ama herkese tavsiye ediyorum özellikle sessiz ve içine kapalý dertli insanlara
|
|
|
Post by elanore on Jan 26, 2006 20:29:54 GMT 2
ben onu diil de sabahattin ali nin kuyucaklý yusuf unu okuom þu an. gayet güzele benziyo. Var mý okuyan??
|
|
|
Post by dyingbride on Feb 10, 2006 21:21:15 GMT 2
kurk mantolu madonna okumak istedigim bir roman. ancak "kuyucakli yusuf"u okumustum. surukleyici, dili yalin, cidden mukemmel bir roman. bir de "degirmen" diye bir hikayesi vardir ki beni benden almistir okudugumda. ayni zamanda bu usta yazar in biri sinop cezaevinde yazilmis iki siiri vardir, turkulestirilmis : aldirma gonul (sinop cezaevi nde yazdigi) ve leylim ley. keske sabahattin ali sacma sapan insanlarin, sacma sapan fikirlerinden oturu, sacma sapan bir cinayete kurban gitmeseydi de ardinda daha cok okunacak roman biraksaydi... en zor asklari en guzel anlatan o usta kaleme sahip en sevdigim turk yazardir kendisi... _Leylim Ley_ dondum daldan kopan kuru yapraga leylim ley seher yeli dagit beni kir beni leylim ley gotur tozlarini burdan uzaga leylim ley yarin ciplak ayacina sür beni leylim ley ayın savki vurur sazim ustune leylim ley soz soyleyen yoktur sozum ustune leylim ley gel ey hilal kasliım dizim ustune leylim ley ay bir yandan sen bir yandan sar beni leylim ley yedi yildir ugramadim yurduma leylim ley dert ortagi aramadim derdime leylim ley geleceksen bir gun dusup ardima leylim ley kula degil yüregine sor beni leylim ley Dipnotumsu = Ne aci birsey ki bir hic ugruna hapis yatiyorsunuz. Deniz yanibasinizda ve siz sadece dalga sesleriyle yetinmek zorundasiniz. O yuzdendir ki Sabahattin Ali'nin kaleminden hep biraz da melankoli akar... _Aldirma Gonul_ Disarda deli dalgalar Gelir duvarlari yalar Beni bu sesler oyalar Aldirma gonul aldirma Aldirma gonul aldirma Gonul aldirma Kursun ata ata biter Yollar gide gide biter Mapus yata yata biter Aldirma gonul aldirma Aldirma gonul aldirma Gonul aldirma Gormek istersen denizi Yukariya cevir yuzu Deniz gibidir gokyuzu Aldirma gonul aldirma Gonul aldirma Dipnot = Hazir boyle bir baslik varken bu dizelerle anmak istedim. Zaten 15 gün sonra dogumgunu kendisinin... Simdiden anmis olduk .
|
|
|
Post by elanore on Feb 11, 2006 1:05:30 GMT 2
evet bi de bu þiir yasaklýymýþ eskiden Allaha sitem yollamakla ilgili bi kýsým vardýr ya, iþte o yüzden.. bu arada btrdm kuyucaklý yusuf u cidden süperdi 2 gecede btrdm zaten..
|
|